Бронираното кафе вече изгуби мястото си, като предтренировъчна напитка при нас.

Това вкусно лимоново желе ни дава 15гр бързо усвоими средноверижни мастни киселини за енергия, 9.3 висококачествен и пълноценен протеин, предпазващ мускулите ни от разграждане и само 2.3 нетни въглехидрати, които така или иначе ще бъдат изгорени в последващата тренировка.

Рецептата е лесна и бърза за приготвяне и с минимални усилия ще имате предтренировъчна добавка за цялата седмица и всичко това за около 2лв на доза. Напълно непостижима цена за комерсиалните добавки. Като в така приготвената рецепта нямаме синтетични оцветители и подсладители и пълнители.

Може да използвате и друг сок с по-малко въглехидрати, но ние предпочетохме лимонов поради това, че според проучванията той подпомага усвояването на желатиновия протеин.

За разлика от останалите предтренировъчни продукти, които бихте намерили в магазина, този може да бъде използван и от нетрениращи в качеството му на пълноценна енергийна закуска или снакс.

Съставки: 

112мл МСТ масло

70гр свински желатин

245мл лимонов сок

подсладител на вкус – около 120гр еритритол или около 80гр бленд стевия и еритритол

210мл вода

Смесете водата с желатина и оставете поне за 10 минути, докато набъбне.

Така полученото желе смесете с останалите съставки най-добре в тенджера с двойно дъно или огнеупорен съд и затоплете леко на слаб огън до разтваряне на подсладителя и желатина.

Разделете на порции и изсипете в подходящи форми.

Оставете в хладилника да се охлади.

Предпоръчвани продукти: