Защо създаваме този блог? Защото въпреки, че напоследък е “модерно” и макар, че едва ли има много хора опитвали се да свалят килограми, които да не са пробвали кето режима информацията за него, която ще съберете от различни източници е крайно объркваща, разпокъсана и в много случаи подвеждаща.

Това е и причината болшинството от хората да се отказват още в първата седмица или пък да не получат очаквания резултат и да се откажат на по-късен етап.

С него се надяваме да помогнем на повече хора да отворят една нова врата към по-здравословен начин на живот. Тук ще видите всички истини и трикове за кето храненето, безплатен калкулатор за индивидуално смятане на точния прием калории за всеки от вас, примерни менюта, тренировки. Ще споделяме опит и ценни практики, които сме научили през годините за всичко свързано с повишаване качеството на живот.

Накратко ние сме семейство от 4ма души, Диди/33г/, Иво /43г/, Иви /5г/ и Никол /1.5г/.

Нашата мисия като родители, е да не налагаме мнението си на нашите деца за ползите от истинската храна и физическата активност, а да бъдем техния пример за това.

Основната ни мисия e здравето на нашето семейство.keto family

Тати Иво стартира ниско-въглехидратно хранене преди около 17 години.Така той е един от първите в България запознати с ползите от ниско въглехидратно, високо мазнинно хранене (НВ-ВМХ) и кето впоследствие. Мама Диди го практикува периодично в последните около осем години и преди няколко месеца премина изцяло на стриктно кето.

Семейството ни не употребява фабрично преработена храна. Храним се с месо и млечни продукти от пасищни животни, фермерски и био плодове и зеленчуци. Децата ни никога не са опитвали никакви пакетирани “храни” от магазините, глутен или захар. Всички сладкиши, “пици” и любими храни на децата се приготвят вкъщи. Да, мисията ни се струва налудничава за много хора, но ще се опитаме да ви запознаем с ползите от нашия начин на живот.

Заставаме пред вас с лицата, телата си и натрупания опит през годините. Отстрани резултатите от кето се виждат само външно, но ползите от този начин на живот са изключително много.

Загубата на мазнини и поддържане на добра физическа форма са само един бонус към него.

keto dietaКакто споменахме Диди е на 33 години, майка на две момичета, едното на пет, другото на годинка и половина.  Те не са опитвали фабрично преработена храна. Всичко се приготвя в къщи- торти, бонбони, кексчета и всякакви любими детски изкушения. Нейния опит с ниско въглехидратното хранене започва преди около 8 години. Най-голямото предизвикателство пред нея беше да преодолее огромната си зависимост към захарта и шоколада. Въпреки, че вижда всички позитиви от високо-мазнинното, ниско въглехидратно хранене тази крачка се оказва много трудна. До онзи момент е болнава. С постоянни пристъпи на прилошаване, акне, стомашни проблеми, винаги подут корем. Сега всички тези проблеми са преодолени и зависимостта от захарта е останала далеч в миналото. А нещата изглеждат коренно различно.   Перфектно тегло, без целулит, без подут корем, нормални нива на хормоните, перфектно кръвно налягане, идеална и сияйна кожа, неизчерпаема енергия, която е от огромна полза гледайки две деца вкъщи.

Ниско въглехидратното хранене и помогна да не качи много излишни килограми по време на двете й бременности.

По време на втората си бременност осъзна, че завишения прием на мазнини подгтовя тялото за едно безпроблемно кърмене на второто й дете. Без колики и непрекъснат плач. Първият й опит с кърменето, беше трагедия, много болка, запушени канали.  Бебе което не наддава и не спира да плаче, но знанията и за мазнините и помогнаха да не повтори тази грешка.

Точно преди да забременее с второто си дете, е установено че има диастаза (това е разкъсана съединителна тъкан на коремните мускули).

Втората бременност влошава положението и диастазата достига размер от около 3см. Това пречи на корема да възвърне предишната си форма, въпреки, че мазнините от него може да са изчистени.

Диастазата засяга около 60% от раждалите жени.

Единственото решение, което медицината обикновено предлага е хирургична интервенция. Диди успява с правилен подход в упражненията да се пребори diastaza rajdaneс този проблем. Сега тя тренира пълноценно така, че на 33г и след две раждания и в условия на продължаващо все още кърмене, което по дефиниция е несъвместимо със загубата на мазнини да е в най-добрата форма през живота си.

Bulgarian bag

Иво е на 43 години, през тези години изпробвал почти всички видове хранене. Докато преди около 17 години открива високо-мазнинното, ниско въглехидратно хранене. През следващите години го спазва с различни периоди на прекъсвания и залитания и към други сходни режими- палео, south beach и т.н. Което в крайна сметка единствено го довежда до убеждението, че ВМ-НВХ, понастоящем наричано КЕТО хранене е това, което дава най-големи ползи и резултати. Цяла редица здравословни фактори като наследствен диабет и рак му налагат този начин на хранене. Топенето на излишните мазнини и забавените процеси на стареене са бонус към опазването на здравето. Тренира от над 20 години, като е пробвал почти всичко във фитнес средите. Към настоящия момент лично за себе си предпочита функционалните тренировки.  В този блог ще предаде своя опит и виждания за здравословен начин на живот.