banica bez vaglehidratiНяма много неща, които да ни липсват откакто се храним по този начин. Едно от тях обаче е вкусната точена баница на нашата прекрасна баба. Всяка година по празниците се чудим в какво да сложим новогодишните късмети и да го набедим за баница. Не и тази година!!! Тази кето баница максимално се доближава до вкусът на истинската и е едно прекрасно предложение, за тези, които не биха направили компромис с храненето дори и на празниците.

Може да няма абсолютно идентичен вкус на ръчно точена баница, но за сметка на това приготвянето й е много по-елементарно.

Съставки: 

За двете кори:

200 гр зряла настъргана моцарела

30 гр крем сирене

70 гр бадемово брашно

1 яйце

сол

подправки на вкус

за плънката:

2 яйца

100 гр краве сирене

200 гр кисело мляко

1/2 ч.л. сода

niskovaglehidratna banitsaЗамесването на тази баница е бързо и лесно.
Моцарелата и крем сиренето разтопявате на водна баня като разбърквате непрекъснато, без техния съд да докосва врялата вода. Ако ползвате микровълнова печка, то тогава разтопяването ще отнеме 70-80 секунди.
 Към разтопената смес добавете бадемовото брашно и едно от яйцата, сол и подправки на вкус, замесете на тесто.
Получената смес оставете да се охлади. Най-удобното е, че може да се остави в хладилника до момента, в който решите да я ползвате за поднасяне на топла, бързо изпечена баница.
Охладеното тесто, разделяте на две половини и разточвате между две намаслени хартии за печене. Аз винаги ги намаслявам с мас, която всъщност намира широко приложение в нашата кухня.
По краищата на долната кора правите леко ръбче, за да може да запечатате плънката между двете кори, както е показано на снимките.
След разточването й, пренесетезаедно с хартията на която лежи в съдът за печене, сложете 4/5 от плънката.
Поставете втората кора отгоре и притиснете по краищата. По-лесното пренасяне на кората ще стане директно с хартията на която е положена, като след поставянето й отгоре върху другата я отлепете.
Запечатайте по краищата и залейте отгоре с останала 1/5 от плънката.
Печете на 200 градуса за около 20 минути. Да ви е сладко!
Може да използвате: