Вкето тортата с какаови зърна използваме един от най-объркващите и най-трудни за използване в рецепти продукти- какаовите зърна. Използваме какао на прах, смесено редица рецепти и в нашата готова смес за брауни.

Какаовото масло е основната съставка на белия шоколад. Какаовата паста е съставка, използвана в почти всеки един кето десерт.

Какаови зърна … ? В тази рецепта използвахме целите какаови зърна от плодовите шушулки  на какаовото дърво theobroma.  След като узреят те се събират, изсушават и трансформират в различни какаови продукти или допълнително се преработват в шоколад за печене, какао на прах и шоколадови блокчета. Тук ние ги използваме сурови.

keto-kakaova-torta-2021

Съставки за блатовете на кето торта с какаови зърна:

една опакова готова смес за кето брауни
100 гр масло
65 гр вода
3 яйца

Съставки за шоколадови трохи:

половин опаковка готова смес за кето брауни
50 гр разтопено масло
25 гр лешников тахан
50 гр течна животинска сметана

Съставки за крем на кето торта с какаови зърна:

250 гр маскарпоне
150 гр течна животинска сметана
75 гр лешников тахан
60 гр кето кафява захар, смелена на прах
40 гр какаови зърна, смлени в чопър.

За предпочитане е сами да ги смелите, за да останат различни по големина парченца. След като престоят в крема за около 24 часа преди поднасяне на тортата, омекват и придават особено приятен вкус на тортата.

keto-torta-kakao-2021

Препоръчани продукти:

Ето как да приготвите вашата кето торта с какаови зърна:

Украсата на тортата е от готова смес за кето бисквитки.

Пригответе брауни сместа както е по рецепта посочена на опаковката и разделете на три равни части.

Ние изпекохме три блата с диаметър около 17-18 см.

Времето за печене ще варира в зависимост от това дали ще печете блатовете един по един или всички, но около 9 минути в загрята на 180 градуса фурна трябва да са достатъчни.

За шоколадовите трохи, смесете всички съставки и разпределете на трохи върху всеки един от блатовете, като ги покривате с крем.

Подреждаме блат, трохи, крем.

За крема в изстудена предварително метална купа, разбъркайте до хомогенна смес с лъжица или силиконова шпатула маскарпонето, подсладителя и лешниковия тахан.

Добавете на струйка сметана като разбърквате бавно с миксер, когато се смесят, увеличете скоростта на миксера и разбийте на сняг.

Накрая добавете парченцата какаови зърна.