Никога не сме опитвали стандартната нутела, но такава направена от истински продукти хапваме с удоволствие. В стандартната нутела има твърде много неща с които не бихме искали да се храним, независимо дали сме на кето или не. Освен огромного количество захар и стандартните за всеки промишлено произведен десерт обезмаслено сухо мляко и соев лецитин тя съдържа и изкуствени оцветители, соя и изкуствен овкусител.

Ето как може да си я направите в къщи далеч по-здравословна и кето съвместима само с 0.9 нетни въглехидрати в порция.

Съставки: 

300 гр сурови лешници

3 1/2 с.л. еритритол на прах (около 28-30 гр)

3 с.л. кокосово масло (може да се замени с краве масло)

2 с.л. сурово какао на прах

щипка сол

екстракт от ванилия

Изпечете лешниците за около 10 минути на загрята фурна с вентилаотор на 180 градуса. След като изстинат разстрийте лешниците между пръстите си, за да падне горната им обвивка.
Смилането им може да стане и в най-обикновен чопър с поне 500 вата мощност, именно това ползваме и ние. Разбира се резултатът би бил по-добър в кухненски робот, но става и без такъв. Смелете до достигане на ядково масло или дори и да се смелят само на ситни трохи, не се притеснявайте. Добавете кокосовото масло и продължете да смилате. Ще се образува лешников тахан. Добавете останалите продукти и разбийте до хомогенна смес.
Хранителните стойности са за 15 гр домашна нутела.
Препоръчани продукти: