Често това е моята единствена закуска, като се ограничавам до едно най-много две такива кафета на ден, защото в един момент кофеинът може да има отрицателна роля в снабдяването на кетони. Практикувам fat fast  (на различните fasting протоколи ще обърнем внимание в друга статия) периодично гладуване и това е закуската, която консумирам в периодът на глад. Рецептата за кафе ‘fat burner‘ съдържа няколко съставки доказали полезността си за производство на кетони. Не сме фенове на добавките ‘fat burner’, но естествените съставки в това кафе са ни любими

Необходими съставки:

1 чаша горещо кафе (на снимката кафето е от половин кафеварка)

1/5 чаена лъжичка, или както е показано лъжичките от 1 мл, канела 0.6 гр

1/6 чаена лъжичка (0.4 гр)- 1/2 от 1мл лъжичка куркума

Подсладител на вкус

1 чаена лъжичка (7 гр) масло от пасищни животни

1 чаена лъжичка (7 гр) МСТ масло

щипка сол

Ако разполагате с пасатор, директно пасирайте всички съставки в достатъчно широка чаша, или изсипете в стъклен блендер (за да избегнете отделянето на химикалите от пластмасов блендер в топлата смес)
Полезните мазнини в кафето, ми помагат да се чувствам сита по време на периода ми на гладуване (16 часа). Ограничавайки приемът на въглехидрати и протеин по време на 16-те часа, аз оставам в период  на гладуване без тялото ми да изпадне в състояние на глад поради мазнините в кафето.

Как тази комбинация ви помага да горите мазнини?

  • Произвеждате повече кетони и намаляте възпалителните процеси във вашето тяло.
  • Кафето е богато на антиоксиданти, хлорогенна и кофеинова киселина, които стабилизират кръвната захар и подобряват кръвообращението. Два фактора, които са нужни за достигане на кетоза.
  • Канелата пък подобрава инсулиновата чувствителност, друг нужен фактор за достигане на кетоза.
  • Куркумата спомага в справянето с възплителните процеси.
  • Маслото от пасищни животни е богато на мазнини като бутират и омега 3 мастни киселини, които съдържат мастноразтворими антиоксиданти витамин А, D, Е и К2, както и фосфолипиди за подобряване на мозъчната функция.
  • МСТ маслото е съставка, която ще засили производтството на кетони. Може да се замести и с кокосово или какаово масло, но ефектът ще е слаб. 
Може да използвате: