Aз съм Диана, на 33 г., в най-добрата форма през живота ми, след раждането на второто ми дете.

Храня се ВМ-НВХ (високо мазнинно ниско въглехидратно хранене) от около 8 години. След раждането на второто ми дете, преминах на стриктно кето и все още кърмя. Кърмилите продължително време жени  знаят колко трудно се свалят мазнини по време на кърмене. Основната ми битка в преминаването към здравословен начин на живот беше захарта. Имах огромна зависимост към нея и преодоляването й беше изключително трудно.

Как аз преминах на кето без да чувствам, че се ограничавам? – Ядейки кето десерти, всеки ден. Веднъж адаптирали тялото си да използва мазнините за енергия, този глад за сладко и въглехидрати преминава. Да знам, гладът за сладко при жените е огромен, моят също беше такъв, но повярвайте ми идва момент, в който това остава в миналото.

Относно храните на снимката: пица, сладолед, торта, броколи и яйца с бекон. Съблазнително нали, вижте рецептите за тях, хранителните им стойности и как може да вкарате всички тях в дневното си кето меню и да отслабвате.

Това е примерно мое дневно меню с 1700 калории в дните, в които тренирам. Малък калориен дефицит с цел едновременно горене на мазнини и покачване на мускулна маса.

keto-dieta-2019

1705,4 kcal

2 яйца с 25 гр бекон 253,4

Сладолед 130 гр 440,5 kcal

1 парче торта гараш  233,8 kcal

150 гр сурови броколи  приготвени на пара с 10 гр масло 52,5 kcal и 71,7 kcal

2 парчета пица  с 70 гр хамон серано 653,5

В различните дни според това дали тренирам или не приемам няколко различни добавки, които не са сметнати към общия калориен прием даден по-горе.

Обикновено взимам 2 до 3 дози (едната със сутрешното кафе) течно MCT масло с цел оптимизиране производството на кетони и като бърз източник на енергия.

В дните в които тренирам приемам Каприлова киселина (MCT масло С8) преди тренировка.

За възстановяване на електролитния баланс взимам добавка на  магнезий бисглицинатнай-ефективна форма на магнезия като добавка.

В периода си на кето адаптация приемах и  калиев глюконатСлед като сте вече адаптирани или ако ядете редовно авокадо и зелени зеленчуци той не е нужен като добавка. 

За поддържане на добро съотношение на omega 3 към omega 6 взимам Super Omega EPA.

Вкусната храна е богата на мазнини, точно това е кето храненето. То е напълно достатъчно да сме в топ форма през цялата година, без да използваме вредните термогенни добавки и различни чайчета много от които впрочем са твърде опасни за стомашния тракт.

Формата ми от снимката е резултат от 5 месеца кето, с високо интензивни тренировки от около 10-15 минути в началото, а  впоследствие 3 пъти седмично тренировки с тежести.

Добавките, които приемам:

Всичко за кето храненето на едно място