Съществуват много митове относно значението на въглехидратите за трениращите и за количеството протеин, което може да се усвои на едно хранене.

Ще опитаме само в няколко абзаца да обобщим най-важните неща, които да имате в предвид, докато сте в кетоза за да получите желания резултат от тренировките си.

  • Приемайте достатъчно протеин. Наример, ако желаете да покачите мускулната си маса и вече сте кето адаптирани приема ви на протеин може да бъде дори от 1.8 до 2.2 грама протеин на килограм чисто тегло при много тежки тренировки и големи натоварвания. За да изчислите по-лесно необходимото количество използвайте нашия кето калкулатор.
  • Разпределяйте количеството протеин по равно между храненията. Кога приемате протеина си не е толкова важно, колкото общото количество, което приемате за деня. И все пак, вероятно е добра идея да го разделите по равно между всички хранения за деня. Ако пропуснете хранене и приемете голямо количество на веднъж, то не се тревожете прекалено. Твърденията, че количества по-големи от 30гр. приети на едно хранене не могат да се усвоят просто не са истина.
  • Приемайте точното количество калории, според вашите нужди. Ако имате за цел да покачите мускулна маса то трябва да се храните с повече калории, отколкото изразходвате. Просто се уверете, че тези калории идват от мазнини. Ако желаете да изгубите тегло и да запазите мускулната си маса, то тогава трябва да увеличите приема на протеин и да бъдете в калориен дефицит. Отново използвайте нашия кето калкулатор  за да изчислите точното съотношение. 
  • Тренирайте правилно. За да предизвикате мускулен растеж трябва да тренирате с тежести. (свободни тежести, машини, собствено тегло с тежести и т.н.)
  • Използвайте въглехидратите като инструмент за да подобрите представянето си във високо интензивните тренировки. Високо интензивните натоварвания изискват използването на глюкоза. Най-добрия начин да извлечете максимума от тези тренировки е като използвате правилния кетогенен режим.
Всичко за кето храненето на едно място