Сладкия салам по рецептата на баба е един от най-любимите десерти на малки и големи. В тази наша рецепта ще намерите негов аналог в който захарите са заменени с натурален подсладител, а бисквитките ще си направим сами без зърнени брашна и глутен. Този десерт ще ви върне в детството!

СЪСТАВКИ ЗА БИСКВИТКИТЕ: 

50 гр бадемово брашно

50 гр смляно златно ленено семе

20 гр брашно от лупина

40 гр стевия и еритритол бленд смлян на прах или еритритол с 30% повече

50 гр разтопено какаово масло

СЪСТАВКИ ЗА ШОКОЛАДОВАТА СМЕС: 

60 гр какаова паста

100 гр кокосов крем

200 гр орехи

60 гр стевия и еритритол бленд смлени на прах или еритритол с 30% повече

100 гр краве масло

1 леко разбито с вилица яйце

За бисквитите, може и да пропуснете тази стъпка, но ако запечете леко на тиган бадемовото брашно и лененото семе, отделят много приятен аромат, който допринася за отличния вкус на бисквитите.
Ако пропуснете, смесете всички съставки, разбъркайте добре и разстелете във форма на пласт около 1/2 см. Оставете в хладилник да стегне, след това натрошете на парченца.
Може да опечете орехите или използвате сурови. Начупете ги. Разтопете какаовата паста, кокосовия крем и маслото на водна баня. Свалете от котлона, добавете орехите и подсладителя, накрая добавете и яйцето.
Добавете шоколадовата смес към бисквитите. Разбъркайте сместа и увийте на салам в домакинско фолио. Оставете във фризера за един ден.
Често получаваме въпроси от наши клиенти за десерти, които могат да вземат на екскурзия. Ако замените яйцето с още 30 гр кокосов крем и кравето масло с какаово, ще получите един перфектен десерт за на път.
Препоръчани продукти: