Предлагаме ви още една рецепта за колагенови бонбони. Този път с последното допълнение от продуктите в магазина ни– кокосово мляко на прах. Млякото, което използваме е без добавен малтодекстрин, растителен протеин, оризов екстракт, калциев сулфат, натриев карбонат, консерванти и стабилизатори (което би го направило неподходящо за кето хранене) и е получено по метода freeze drying, който запазва хранителните вещества в него в максимална степен. То може да се използва в много рецепти или самостоятелно като напитка, като по този начин избягваме нуждата да употребяваме цялото количество в рамките на 2-3 дни, както при млякото в консерва.

Докато в другите две рецепти (тук и тук) 3 бонбона съдържат необходимата дневна доза колаген, в тази рецепта ударението е върху мазнините и по-малкото въглехидрати. Един бонбон съдържа само 0.5гр нетни въглехидрати, 1.5гр протеин и 6.4гр мазнини. Което ги прави и добра алтернатива за използване при фат фаст.

Съставки: 

15 гр пълномаслено кокосово мляко на прах
1/2 1 мл мерителна лъжичка ксантанова гума
50 гр авокадо
20 гр какаово масло
30 гр бленд стевия и еритритол или 40гр еритритол
40 гр кокосов крем
10 гр колаген
Препоръчани продукти:

В огнеупорен съд сложете 40мл вода, кокосовото мляко, подсладителя и ксантановата гума.

Разбъркайта сместа докато заври, намалете степента на котлона и бъркайте още една минута.

Добавете и какаовото масло, свалете от котлона и бъркайте докато се разтопи.

Добавете авокадото, пасирайте, добавете колагена и пасирайте отново.

Оставете сместа на студено да стегне, преди да оформите бонбоните. За шоколадовата версия сме добавили какао на прах. Стойностите са за бонбоните без какао.