Любима наша рецепта за кето питки, разновидност на която е включена в рецептите за кето предизвикателството. В тази рецепта, използваме и брашно от лупин за да получим по-бял цвят на хлебчетата.

Намалихме до минимум използването на зърнени брашна, като използваме бадемово брашно от предварително накиснати и дехидратирани сладки бадеми в които е минимизирано количеството на ензимните инхибитори.

Използваният бленд от брашна е подбран по начин такъв, че да не влагаме прекалено много ядкови брашна в продукта, което би било здравословно и вкусът да е максимално близък до този на хлебчетата приготвени от обикновено брашно.

Може да ги използвате както като питки за бургери, така и за така любимия за мнозина десерт – хлебче с масло и течен шоколад.

Може да ги съхранявате извън хладилник в продължение на цяла седмица или да ги замразите. Това ги прави изключително удобни при планиране на храненето навън.

Могат да се приготвят и във вид на хляб, но имайте предвид, че тогава времето за печене ще бъде поне 70 минути

СУХИ СЪСТАВКИ:

1 пакет готова смес за кето хлебчета 

МОКРИ СЪСТАВКИ:

1 ч.л. ябълков оцет

1 яйце

3 белтъка

240мл вряла вода

Изсипете сместа за кето питки в купа.

keto pitki-2

Разбийте яйцето и 3те белтъка с миксер и добавете топлата вода.

Мократа смес добавете към сухите съставки и разбъркайте сместа.

keto pitki-3

Получава се лепкаво и много еластично тесто.

keto pitki-1

Разпределете на 7 порции като оформите питки, поръсете със сусамови семена по желание и печете във фурна загрята на 180 градуса за около 55-70 минути, като се съобразите с мощността на фурната си и изолацията й.

keto pitki-4

Питките не само ще ви очароват с вкус, но могат да стоят навън 5 дена (може и повече, но не е тествано) и остават свежи и меки, може да ги замразите, като след размразяването отново запазват същия вкус и свежест.

Може да използвате: