Прасковите кето ли са? Това вероятно ще е първия въпрос, който мнозина ще зададат, щом видят заглавието “кето суров чийзкейк с праскови”.  Да, прасковата е плод. Не е бери и по дефиниция следва да бъде изключена от кето храненето. Но тя съдържа само 8гр нетни въглехидрати. Което я прави по-нисковъглехидратна дори от боровинките. Като количество 100гр боровинки изглеждат далеч по-добре от 100гр праскова, затова с прасковите трябва да внимаваме с количеството.

Суровия чийзкейк с праскови е свеж летен десерт и се приготвя много бързо, като единствено трябва да предвидите време, млечните продукти да са постояли на стайна температура поне два часа, преди да ги смесите с разтопения шоколад

Съставки за крема на кето суров чийзкейк с праскови: 

200гр крем сирене
100 гр течна животинска сметана 32% масленост
100 гр кето бял шоколад White Magic

Съставки за пласта от праскови на кето суров чийзкейк с праскови: 

126 гр праскова
100 гр вода
30 гр бленд стевия и еритритол
15 гр желатин

Оставете крем сиренето и сметаната за два часа на стайна температура, за да не се образуват бучки от шоколада след като ги
смесите. В тенджерка налейте гореща вода, температурата да не превишава 45 градуса, върху водата поставете в друг съд кето бял шоколад и разбъркайте до разтопяването му, отстранете шоколада от съда с гореща вода и оставете да се охлади около 10 минути, след което смесете с миксер сирената и шоколада.

Разпределете в 4 купички сместа и ги оставете в хладилника, докато приготвите желатина и прасковите.

Ние използвахме една праскова, която тежеше 126 гр, разделихме я на 4 и разрязахме на тънки парченца.

В огнеупорен съд сложете 100 гр вода, добавете 30 гр бленд и поръсете отгоре 15 гр желатин, оставете желатина да поеме водата около 5 минути, след което поставете съда в тенджерка в която имаше вода да покрие съдът с желатиновата смес до половина. Поставете тенджерката с вода на котлона и разбъркайте докато се разтопи желатина.

Наредете четвъртинките праскови върху изстудения чийзкейк крем и залейте с желатиновата смес всяка от
купичките. Оставете да се охлади за 24 часа, преди поднасяне.