Tова е най-ниско въглехидратната торта, която сме приготвяли някога. И най-бързата. Цялата торта има само 12гр нетни въглехидрати и дори да я изядете цялата ще ви останат достатъчно въглехидрати за повече от половин килограм спанак или кисело зеле.

Доброто съотношение на мазнини и протеин я прави идеална и за закуска, както и за снакс при пътуване или преходи.

Съставки:

4 яйца, разделени на жълтъци и белтъци

1 гр нишесте от тапиока

50 гр какаова паста

50 гр SugarEx+ бленд смлян на прах или 65-70гр SugarEx

Съставки за шоколадовия ганаш:

25 гр какаова паста

15 гр кокосово масло

40 гр течна животинска сметана

15 гр SugarEx+ бленд или 20гр SugarEx

Стойностите за тортата са с ганаша, но ако решите да го пропуснете, нетните въглехидрати на парче ще бъдат 1.1 гр.
Препоръчани продукти:

Разбийте белтъците с тапиоката на сняг, а жълтъците разбийте на крем с подсладителя. Използвайте идеално сухи и метални по възможност съдове. Разтопете какаовата паста на водна баня и добавете към жълтъците. Внимателно с метална лъжица добавете белтъците като внимавате техния обем да не спадне.

Най-важният момент за този десерт е печенето, за да не получите една яйчена палачинка. Загрейте фурната до 170 градуса, като сложите съд с вода в нея.
Използвайте намаслен съд с диаметър 18 см, ако не е достатъчно висок- около 9-10 см, го обградете с хартия за печене, за да постигнете височина. Поставете сладкиша в съда с вода и печете 10 минути на 170 градуса. След тези десет минути, намалете градусите на 160 и печете още 10 минути. След изтичането им, открехнете вратата на фурната и печете още 10 минути. Извадете сладкиша и оставете да изстине, преди да го залеете с ганаша.
За ганаша, разтопете какаовата паста и кокосово масло на баня, свалете от огъня и добавете SugarEx+ на прах и течната животинска сметана.