Попитайте някой кой хранителен елемент вероятно ни липсва в диетата и болшинството отговори, които ще получите вероятно ще бъдат- калций, витамин D или фибри. Въпреки, че всички микроелементи са важни за доброто ни здраве има някои от тях, които са съществени. Магнезия е един от тях. Нито една клетка не може да функционира без него, а обикновено не получаваме достатъчно от него чрез храната.

Клетките ни имат нужда от този минерал за да произведат ATP, той действа като своебразна енергийна валута за тях бидейки банката от която клетките теглят енергия за да захранят своите функции според професор Уди Уонг от университета Джъдзян. Магнезият участва в регулирането на кръвното налягане, кръвната захар, сърдечния ритъм и предаването на нервните импулси.

Проучванията показват, че почти 70-80% от хората в развитите страни не получават необходимата дневна доза от него. Възрастните хора са изложени на още по-голям риск с оглед на това, че от една страна приемат по-малки количества храна, а от друга усвояват по-малко от хранителните вещества в нея. Заболявания като болестта на Крон и цьолиакия също допълнително възпрепятстват усвояването на магнезия. Същото важи и за болни от диабет тип 2, които приемат диуретици.

Защо е важен магнезия? 

В проучване проведено през 2016-та година от професор Уонг и колегите му над повече от 1 милион души те откриват, че всеки 100мг увеличаване на дневната доза магнезий в храната води до намаляване на риска от инфаркт с 22%, диабет тип 2 с 19% и удар със 7%.
За да осигурите дневната си доза магнезий вижте предложенията в нашия онлайн магазин или прочетете статията за 9-те най-добри ниско въглехидратни източника на магнезий.

Ако смятате, че не приемате достатъчно магнезий чрез храната си може да използвате KETO PRO магнезий на прах на 81 дози на цена 36лв – 44ст дневно.

Всичко за кето храненето на едно място