Никога не сме разбирали нуждата от рецепта за кето супа, както и за основни ястия. С малко познания за съдържанието на храните всяко едно месо и нисковъглехидратен зеленчук могат да се превърнат във вкусна вечеря, подходяща за кето хранене. А ако получения макрос не е достатъчно подходящ, то лесно можем да компенсираме липсващите мазнини с десерт.

В тази рецепта няма да ви учим как се вари и застройва супа, защото е безсмислено. Просто ще изредим съставките на една кето супа топчета, която приготвихме за да видим как получихме перфектен кето макрос. Ако някои от тях не харесвате може да пропуснете или замените с други, като се съобразявате със съдържението на нетни въглехидрати.

Съставки: 

2000мл вода
500гр кайма смес
100гр лук
100гр алабаш
100гр зелен боб
60гр моркови
60гр прясно зеле нарязано на ситно
50гр домат
40гр зелена чушка
40гр червена чушка
15гр свинска мас (добавете 2-3 мин, преди да свалите от котлона)
Ако желаете по-екзотичен вкус може да замените с кокосово масло или кокосов крем)
Сол на вкус

За застройката: 

100мл течна или заквасена сметана 30-35% масленост

1 яйце

1 лъжица кокосов оцет

Магданоз и/или други подправки на вкус

Тази рецепта за кето супа топчета е просто един пример. По подобен начин можете да приготвите супа с всяко друго месо- пилешко, телешко или свинско. Картофите заменете с алабаш, може да добавите и нарязана глава целина (внимавайте с количеството, тъй като вкуса е специфичен). Малко количество моркови и чушка са ОК. Много хора не биха си и помислили да сложат зеле в супа, но на нас ни харесва. Тиквичката също е вариант, но трябва да се добави в края за да не омекне прекалено.