Тази рецепта за кето финансие е адаптирана от оригиналната рецепта за финансие, произхождаща от Североизточна Франция. Оригиналната рецепта се приготвя с бадемово брашно, белтъци, брашно и разбира се beurre noisette . 

Съставки за на кето финансие: 

100 g краве масло
1/2 ч.л. бакпулвер без глутен
60 гр кето кафява “захар” смляна на прах
4 белтъка
ванилия
щипка сол
малини (по желание)

Вземи всички продукти за тази рецепта с един клик:

Приготвяне на кето финансие: 

За приготвянето на рецептата ни е нужно леко да загорим маслото, като ние го нагряхме до 140 °C . (Димната точка на краве маслото е 149-175°C, затова внимаваме да не надвишим тази температура). Тези от вас, които обичат да експериментират могат да използват и ГХИ, като то е с още по-висока димна точка.

Сложете маслото в огнеупорен съд и средна степен на котлона. Бъркайте маслото непрекъснато, за да не се отдели, когато започне леко да кипи, усилете степента на котлона и бъркайте докато стане златисто кафяво. Оставете настрана да изстине.

Смесете сухите съставки- бадемово брашно, тапиока, бакпулвер, подсладител, щипка сол и ако ползвате ванилия на прах в купа.

Направете дупка в средата на сместа и изсипете белтъците. Разбъркайте внимателно и добавете изстиналото масло и ванилията,  ако използвате течна.

Разбъркайте сместа и изсипете във форми. Ние добавихме и по няколко малинки във всяка форма.

Загрейте фурната на 190 градуса. Времето за печене ще зависи от големината на формичките, които ползвате. Пекат се до златисто около 15-25 минути.