Оригиналната кето торта гараш е една от любимите ни кето рецепти. Но тъй като много обичаме и бял кето шоколад решихме да създадем тази рецепта за бяла кето торта гараш. Тя има само 2,3гр нетни въглехидрати в порция и 31гр полезни мазнини. Един вкусен и лесен начин да добавим мазнини към диетата си.

Съставки за блатовете на бяла кето тора гараш: 

keto-torta-garash-2023

25 гр бленд стевия и еритритол или 32гр чист еритритол
100 гр орехи, леко запечени и натрошени на парченца
5 яйца разделени на жълтъци и белтъци

Крем за бяла кето торта гараш: 

70 гр кокосов крем
3 жълтъка
230 гр течна животинска сметана
50 гр бленд стевия и еритритол или 65гр чист еритритол
80 гр кето бял шоколад White Magic
130 гр краве масло

Приготвяне на кето бяла торта гараш:

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг с 25 гр от бленда, може да се добави щипка тапиока, помага за разбиването на белтъците и запазване на обема им.

След като разбиете белтъците, внимателно добавете смлените орехи.

Бъдете внимателни. За да не изгубите въздуха от белтъците,препоръчваме разбъркването да стане с метална лъжица.

Така получената смес изпечете за около 10-12 минути на 180 градуса върху намаслена хартия за печене в голяма тава. Може да изпечете цялата смес  и после да нарежете на блатове или да използвате рингове за торта и изпечете 4 блата.

Приготвяне на крема за кето бяла торта гараш:

Ще ви предложим два начина на приготвяне.

Може да използвате по-бързия начин на приготвяне, ако не ви притесняват суровите жълтъци.

Добавете в огнеупорен съд сметаната, маслото, кокосовия крем и подсладителя, загрейте съвсем леко, не прегрявайте сметаната, защото рискувате крема да не се сгъсти.

Махнете от котлона леко загрятата смес , добавете белия шоколад на парченца, разбъркайте леко до разтопяването му, добавете жълтъците(сместа не трябва да е прекалено топла) и пасирайте до хомогенна смес. Ние направихме тортата в правоъгълна форма и разделихме на 12 квадратни парчета.

Втори начин:

На водна баня в огнеупорен съд, без да докосва водата, разтопете кокосовия крем, добавете сметаната, маслото и подсладителя,  след това добавете жълтъците и разбъркайте няколко минути. Не прегрявайте сместа. Свалете от котлона, добавете шоколада и разбъркайте до хомогенна смес. Оставете сместа да изстине и да се сгъсти преди да сглобите тортата.