Моля, попълнете внимателно този въпросник.

Отговорите в него ще ни позволят да изготвим изцяло персонализиран и пригоден към вашите вкусове, желания, хранителни навици и заетост и всекидневие хранителен план, който ще бъде съобразен с кето храненето така, че да постигнете желаните резултати.

Моля, попълнете го внимателно и не отбелязвайте храни, които не бихте искали да бъдат включени в него или нямате лесен достъп до тях. Всяка една корекция по менюто в последствие и промяна на избора, който вече е направен във въпросника е невъзможна.

Колкото повече и подробна информация ни дадете, толкова по-пригоден към вашите желания ще бъде менютп, което ще изготвим за Вас.

Ще имате нужда от кухненски кантар, защото всяка храна трябва да бъде претеглена. Ние ще посочим количествата от всяка една храна, която трябва да консумирате, а вие трябва да ги претеглите и спазвате. Всяко едно заместване, пропускане или добавяне на храна към менюто, което ще получите би могло да повлияе негативно на очаквания резултат. Ние знаем, че съществуват много други хранителни режими, включително и такива базирани на кетогенното хранене при които храната не се претегля и изглеждат много по-лесни за спазване. Но повечето от тях са базирани на гладуване с хранене в определени часови интервали или ограничаване от определени храни. Ние избягваме този подход, тъй като от една страна се стремим да минимизираме лишенията, доколкото това е възможно, а от друга загубата на тегло да бъде контролирана, така, че тялото ви да не изпада в режим на пестене и да не се стреми да възвърне първоначалното си тегло. 

В случай, че решите да не ползвате магнезий, калий и МСТ масла, за да подпомогнете прехода, поне тези два фактора, трябва да са налични, за да се справите по-лесно с адаптационния период.

  • Сън 7-8 часа на денонощие

  • Липса на стрес – смяната на източника на гориво от глюкоза към кетони малко или много стресира организма

Отговорите на въпроси отбелязани с  * са задължителни. Ако пропуснете да дадете отговор на такъв въпрос анкетата няма да може да бъде изпратена. Върнете се и потърсете пропуснатия отговор за да можете да изпратите анкетата. 

Отговорете с "да", ако приемате каквато и да е било хранителна добавка. Протеин на прах, аминокиселини, витамини, минерали, растителни капсули, препарати за отслабване и др.
Моля, отговорете изчерпателно на този въпрос, тъй като някои от добавките съдържат калории и макронутриенти, които трябва да бъдат включени и изчислени в рамките на общия калориен пример.
Ако желаете изготвянето на семейно меню за двама човека, отбележете тук. Двете менюта ще бъдат с еднакви ястия, но различни количества. В този случай цената на двойното меню е 280лв.
При стриктно спазване на това кето меню с калориен дефицит в зависимост от началното ви тегло се очаква да изгубите в рамките на 1 до 5кг през първите седем до десет дни. След това разумното темпо с което теглото ви ще намалява е 0.5-1кг на седмица. Загубата на тегло зависи и от много други фактори и обикновено не е линейна. В дългосрочен план ще има седмици в които теглото ви няма да се промени и такива в които ще изгубите 2-3 килограма. Желаната цел може да бъде и покачване на тегло и мускулна маса.
За да определите може да използвате снимките на страницата с кето калкулатора. Възможно най-точното определяне е от изключителна важност. За по-голяма точност е желателно да ни пратите ваша снимка по бански. Снимката ви по никакъв начин няма да бъде споделяна.
МСТ маслата са бърз източник на енергия, която ще ви е необходима в адаптационния период, особено ако тренирате активно. Те подпомагат и навлизането в кетоза. Какво представляват МСТ маслата може да видите в сайта на адрес www.кето.бг/keto-zdrave/mct-oil/ При покупка от нас след изготвено меню, получавате 10 % отстъпка от добавките МСТ масла и магнезий, калий или някаква друга добавка, ако решите да приемате такава. Може да ги видите тук- www.кето.бг/porachka
Колагенът е бърз и пълноценен източник на протеин. Спомага за по-добро здраве на храносмилателния тракт. съдържа редица протеини, влияещи върху поддържането на еластичността на кожата и нейната хидратация, като по този начин предотвратяват и намаляват образуването на бръчки, намалява ставните болки и увеличава плъстността на хрущялите, правейки ги по-издръжливи. Глицинът и глутаминовата киселина са съставни части на глутатионът – един от основните антиоксиданти и при животните и при растенията. Добрите нива на глутатион в организма ни защитават черния дроб, неутрализира водородния пероксид, директно обезврежда активни кислородни форми и ксенобиотиците (неразтворими, токсични за клетката вещества с различен произход: пестициди, тежки метали и т.н.), при което те се превръщат в нетоксични водоразтворими продукти, които се изхвърлят от клетките. Може да го намерите тук- https://keto-bg.com/produkt/kolagen-na-prah/
Поради това, че в началната фаза на кето храненето се изхвърля доста вода от тялото е възможно нивата на някои електролити (магнезий, натрий, калий) да намалеят. Това е една от причините за кето треска през адаптационния период. Също така и за мускулни крампи. Приемът на електролити ще ви помогне по-лесно да се адаптирате. Освен това обикновено поради непълноценния си начин на хранене болшинството от хората страдат от недостиг на магнезий. Натрий не е необходимо да купувате като добавка. Него може да си добавите с качествена сол- розов хималайска, морска или черна (Кала Намак е особено подходяща).
В рецептите си за нисковъглехидратни десерти ние използваме нейни заместители като еритритол или стевия. Те са изцяло естествени продукти без синтетични примеси.
Ако не разполагате с достатъчно свободно време за приготвянето им ви съветваме да приготвяте един десерт в почивните дни, който да бъде включен в цялата следваща седмица
Приемът на алкохол ще забави прогресът ви, а също е възможно да не позволи навлизането в кетоза. Калориите от него се горят с предимство и това ще ограничи изгарянето на мазнини. Но ако желаете можем да включим някои видове алкохолни напитки. Допустими в разумни количества са: уиски, водка, коняк, текила, бяло и червено вино, сухо мартини, джин, бренди, ром. Недопустими са: бира, бризъри, повечето коктейли, сладки ликьори, шери, сладки вина, сангрия. Въпреки, че не препоръчваме употребата на алкохол в началната фаза на кето храненето, можем да включим един ден с минимално количество алкохол в него.
Бронираното кафе в кафе с добавени е него мазнини- кокосово, какаово, краве, МСТ масло. То ще ви даде енергия и ще ускори процеса на изгаряне на мазнини.
Възможно е да изберете повече от един отговор.
Яйцата са изключително важни за кето храненето. Те са в основата на хранителната пирамида при кето. Съставна част в голяма част от рецептите от една страна и богат източник на микро и макро нутриенти от друга. Наличието им в менюто ви е силно препоръчително, независимо дали сте на кето.
Имайте в предвид, че субпродуктите (дроб, сърце, мозък) са освен полезни поради високото си съдържание на микроелементи в добре усвоима форма и много важни не само за кето храненето, а и за всяка друга пълноценна диета.
Следните зеленчуци са съвместими с кето храненето. Силно препоръчителни са авокадо, броколи, карфиол, спанак, кейл, тиквички, брюкселско зеле, кисело зеле, кисели краставички, рукола. Останалите също могат да се включат в менюто, но в по-малки количества, поради високото съдържание на въглехидрати в някои от тях.
Туршиите са силно препоръчителни при всяко едно здравословно хранене, заради високото съдържание на пробиотици в тях. Препоръчителни са домапно произведените в които не е добавяна захар или други подсладители под формата на консервант. Ако сте избрали друго, моля посочете съставки, марка, или хранителни стойности за да можем да я добавим към менюто ви.
Мазнините са основна част от кето храненето. Моля, изберете възможно най-много източници. Всички посочени варианти тук са здравословни и не бива да се притеснявате за това. Моля, имайте в предвид, че таханът не може да бъде основен източник на мазнини, поради относително високото му съдържание на въглехидрати.
Болшинството от плодовете не са съвместими с кето храненето, тъй като съдържат прекалено много захари. Може да изберете от посочените по-горе плодове, но в дните в които ги включим в менюто няма да остане много място за включване на по-здравословните и важни при кето храненето зелени зеленчуци или за други десерти.
Това са са съставките в някои от рецептите, които ползваме за десерти и заместители на хляб.
Приготвят се изцяло със заместители на брашното, което е абсолютно недопустима храна при кето храненето. Рецептите са лесни за изпълнение. В един ден от седмицата може да си приготвите и изпечете количество за цялата седмица. Консумират се по 1 или максимум 2 на ден предвид, че се използват ядкови брашна, което не трябва да се приемат в прекомерни количества за да не нарушаваме баланса на Omega 3 към Omega 6 мастни киселини.
Ако има нещо, което сме пропуснали или желаете да добавите, моля напишете го тук.
Ще ви позвъним за да направим някои уточнения
Важно! Моля, попълвайте въпросника внимателно. След получаването на въпросника от нас по нататъшна промяна в избора на храни не е възможна.


В него трябва да отбележите всички храни, които бихме желали да включим в него. Така ще бъде възможно да следвате кето храненето с възможно най-малко ограничения, консумирайки редовно любимите си храни. В него бихме могли да включим торти, сладоледи и други десерти приготвени с нискогликемични заместители на захарта и вкус идентичен или максимално близък до този на приготвените със захар. Също така разполагаме с алтернативи на хляба приготвени със заместители съвместими с кето храненето.

Полученият хранителен план ще бъде изцяло съобразен с вашите: пол, възраст, тегло, физическа активност, процент телесни мазнини, ежедневие, заетост, желание за приготвяне на храна и цели. Следването му ще ви помогне да влезете в кетоза по най-лесния възможен начин без допускане на грешки и излишно удължаване процеса на адаптация.

При закупуването на хранителния режим ще получите едномесечно меню, което ще съдържа хранителен план ден по ден с посочени ястия, рецепти и хранителни стойности изчислени според вашите нужди и цели и напълно съобразени с резултатите от попълнения от вас въпросник.

След изтичане на месеца по който сте се хранили по персоналния си план стойностите в него ще трябва да бъдат преизчислени, съобразно постигнатите от вас резултати. Ако желаете да получите съвети как да спазвате плавен дефицит за да използвате менюто за по-дълъг период от време, цената за това е 20лв.

При желание за промяна на храните в рамките на до 7 дни в персоналния ви план за втория месец, заедно с преизчисляването на макроса в него цената на новото ви меню ще бъде 80лв.

Моля, имайте впредвид, че изготвянето на този хранителен план отнема време. Ние ще се свържем с вас за да потвърдим точно колко, но обичайното време за изпълнение е от 10 до 12 работни дни, като в някои случаи е възможно да отнеме и по-дълго, за което ще ви уведомим предварително.

Колкото повече храни отбележите във въпросника, толкова по-разнообразно ще бъде менюто ви, но моля отбелязвайте само такива, които бихте искали да бъдат включени в менюто ви.